Ямбол почете празничния 9 май –  Ден на победата над

...
Ямбол почете празничния 9 май –  Ден на победата над
Коментари Харесай

Ямбол чества 9 май

Ямбол уважи празничния 9 май –  Ден на успеха над хитлеристка Германия и Ден на Европа.

Празничната стратегия стартира в 9:45 часа с осъществявания на Духовия оркестър при Народно читалище „ Съгласие-1862 “ с диригент маестро Васил Шейтанов пред Паметника на Георги Дражев и починалите през войните ямболци в квартал „ Каргон ”.

В церемонията взе участие представителна част от гарнизон Ямбол.

Честването продължи със слово на кмета на община Ямбол Валентин Ревански. „ Девети май е празничен ден, на който от години на една и съща дата се означават и двата празника с разнообразни страсти и усеща.

Днес се вълнуваме от европейското бъдеще на България и нейното почтено място в Европа, което можем да подсигуряваме единствено дружно. Стремим се към единение, мир и разцвет. Не бива обаче нито българските, нито европейските политически елити да изместват споменаването на 9 май като Ден на успеха!

Като суверенна страна би трябвало да отдадем нужното на този ден, тъй като в случай че не беше комплициран завършек на тази война, Европа през днешния ден нямаше да бъде същата, нямаше да можем да приказваме нито за тъждество и независимост, нито за Европейски съюз “, акцентира Ревански.

Негово Високоблагоговейнство свещеноиконом Стоян от храм „ Свети Георги Победоносец “ отслужи признателен молебен.

Официални лица, родолюбиви организации и жители отдадоха респект към героите и сервираха венци и цветя на Паметника на Георги Дражев и починалите във войните ямболци.

В 11:30 часа, в Градския парк, кметът на община Ямбол, ръководителят на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков, регионалният шеф на област Ямбол Васил Александров, заместник-кметовете на Ямбол Михаил Керемидчиев и Енчо Керязов сервираха цветя на паметните плочи на починалите руски воини в Ямболския край през 1944-1946 година.

В Музея на бойната популярност, открит на тази дата преди девет години, е разгласен Ден на отворени порти.

В 18:00 часа е началото на безплатния концерт „ Суинг тайм “ на джаз музиканта Любчо Воденичаров в зала „ Съвременност “ на Културно-информационен център „ Безистен “, отдаден на празника.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР